Прикажувам 17–24 од 24 резултати

 • MEDIN – Aпарати за неинвазивна вентилација на новороденчиња

  www.medin-medical.com

  Првиот здив, веднаш по раѓањето, е важен и основен предуслов за оптимален почеток за независен

  и успешен живот. Со своите nCPAP производи Medin го поддржува спонтаното дишење на новороденчињата и предвремено родените бебиња. Работата на дишење е значително намалена. nCPAP

  може да го намали WOB, го подобрува FRC, ја подобрува усогласеноста и може  да помогне да се намали RDS. Понатаму, nCPAP системот може да се користи и по механичка вентилација за да се олесни исклучувањето од респираторот. Medin производи го следат и поддржуваат природното спонтано дишење на пациентот.

 • LITTMANN – Стетоскопи

  Денес, стетоскопите 3M™ Littmann® се дијагностички инструменти што милиони медицински професионалци ширум светот ги користат и од кои зависат секој ден. Лекарите кои одвојуваат време да учат и практикуваат аускултација се наградени со вредна вештина која им помага брзо да ги проценат, дијагностицираат и следат нивните пациенти.

  Стетоскопите се исто така важен начин за клиничарите да остварат прв контакт со своите пациенти.

  Бројните 3M иновации, како што се приспособливи дијафрагми, намалување на амбиенталниот шум и поврзување со стетоскоп со Bluetooth®, ги проширија можностите на стетоскопите на Литман.

  Стетоскопите Littmann станаа златен стандард според кој се оценуваат сите други стетоскопи – бренд кој обезбедува супериорна акустика, иновативен дизајн и исклучителни перформанси.

 • LEISEGANG

  Leisegang прецизна механика-оптика е стара германска фамилијарна традиционална фирма која на ова поле делува повеќе од 120 години. Национално како и интернационално колпоскопите на Leisegang се назначени како „ЗЛАТЕН СТАНДАРД“ и како такви се експортираат во повеќе од 70 земји.
  Колпоскопите на Leisegang се познати со својата брилијантна оптика која во спој со новата ЛЕД технологија на гинеколозите им овозможува прецизен пресликовен квалитет со тридемнзионален впечаток, кој овозможува најточна дијагноза.
  Палетата на понудените колпоскопи е широка и се протега од едноставен стандарден колпоскоп со можност за подесување на зголемувањето се до фото/видео колпоскопи со интегрирана или надворешна камера со приклучок на монитор каде понатаму може да се проследува до пациентот или графичка обработка на сликата.

 • KERN – Мерни ваги и микроскопи

  Компанијата KERN & Sohn GmbH е основана во 1844 година и е најстариот производител за презицност во Европа. Компанијата располага со голема палета на прозиводи, почнувајќи од мал џеб баланс на тежок товар до индустриска рамнотежа. Во палетата на производи спаѓа и аналитичко мерење, мерење за лабораторија, определување на густина, карат, џеб, индустриски, од нерѓосувачки челик, храна, пресметување на цени и анализа на влага. Покрај тоа нуди и вага за новороденче, бебе вага, персонална вага, телесни масти, парапет вага, вага за дебелина, вага – платформа за инвалидска количка, стол ваги,динамометри, ветеринарни ваги.

 • INSAUSTI – Медицински колички за опремување на мали клиники и болници

  Опремата INSAUSTI е дизајнирана за професионалци со долгорочен поглед, кои сакаат да им понудат на своите пациенти исклучителна човечка и техничка услуга. Количките INSAUSTI се произведуваат во Шпанија, за болници кои сакаат да инвестираат во долготрајна опрема. Насоки за дизајн се функционалност, квалитет, асепса и модерен дизајн изработени од не’рѓосувачки челик и пластика.

 • CA MI – Хируршки аспиратори, опрема за аеросол терапија

  CA-MI e компанија основана во 1984 година и е специјализирана за производство на хируршки аспиратори, опрема за аеросол терапија и термални инхалатори.

  Сите уреди се произведени во UNI EN ISO 9001: 2015 и EN ISO 13485: 2016 системот за квалитет и се сертифицирани со овластеното тело T Ü V SÜD Product Service GmbH (CE 0123).

 • BOSCAROL – Опрема за итна помош

  Boscarol е италијанска компанија која произведува медицинска опрема за итна помош и од која потекнува торбата за итна помош која денес многу компании ја произведуваат ширум светот. Покрај тоа Boscarol произведува аспиратори, опрема за имобилизација, дијагностика, реанимација, регулатори итн.

 • SWISSLOG – Oпрема за вакум пошта за болници

  Значително зголемете ја ефикасноста во целата ваша болница со системот за пневматски цевки TranspoNet. Овој систем на пневматски цевки контролиран од компјутер дизајниран e да ги задоволи болничките потреби за спонтан транспорт на примероци од лабораторија, крв и ткиво, како и документи.

  Со користење на системот за воздушни цевки контролиран од компјутер, персоналот може да се фокусира на грижата за пациентите наместо да троши драгоцено време со преместување на материјалите по катови и одделенија.

  Високо флексибилниот систем може да се инсталира за време на изградбата или повторно да се вгради во постоечки згради за да ги задоволи вашите специфични транспортни процеси. Без разлика дали треба да преместувате високо чувствителни предмети меѓу катови или помеѓу згради, системот TranspoNet е прилагодлив на секој архитектонски предизвик. Системот на пневматски цевки може да се прилагоди за да го олесни автоматското враќање на празен носач, да овозможи транспорт со повеќе носители и да испорачува известувања во реално време. Интелигентниот софтвер ја оптимизира работата 24×7, гарантирајќи брз и безбеден транспорт на материјали секој пат дури и на долги растојанија.