SWISSLOG – Oпрема за вакум пошта за болници

Значително зголемете ја ефикасноста во целата ваша болница со системот за пневматски цевки TranspoNet. Овој систем на пневматски цевки контролиран од компјутер дизајниран e да ги задоволи болничките потреби за спонтан транспорт на примероци од лабораторија, крв и ткиво, како и документи.

Со користење на системот за воздушни цевки контролиран од компјутер, персоналот може да се фокусира на грижата за пациентите наместо да троши драгоцено време со преместување на материјалите по катови и одделенија.

Високо флексибилниот систем може да се инсталира за време на изградбата или повторно да се вгради во постоечки згради за да ги задоволи вашите специфични транспортни процеси. Без разлика дали треба да преместувате високо чувствителни предмети меѓу катови или помеѓу згради, системот TranspoNet е прилагодлив на секој архитектонски предизвик. Системот на пневматски цевки може да се прилагоди за да го олесни автоматското враќање на празен носач, да овозможи транспорт со повеќе носители и да испорачува известувања во реално време. Интелигентниот софтвер ја оптимизира работата 24×7, гарантирајќи брз и безбеден транспорт на материјали секој пат дури и на долги растојанија.