KERN – Мерни ваги и микроскопи

Компанијата KERN & Sohn GmbH е основана во 1844 година и е најстариот производител за презицност во Европа. Компанијата располага со голема палета на прозиводи, почнувајќи од мал џеб баланс на тежок товар до индустриска рамнотежа. Во палетата на производи спаѓа и аналитичко мерење, мерење за лабораторија, определување на густина, карат, џеб, индустриски, од нерѓосувачки челик, храна, пресметување на цени и анализа на влага. Покрај тоа нуди и вага за новороденче, бебе вага, персонална вага, телесни масти, парапет вага, вага за дебелина, вага – платформа за инвалидска количка, стол ваги,динамометри, ветеринарни ваги.