BOSCAROL – Опрема за итна помош

Boscarol е италијанска компанија која произведува медицинска опрема за итна помош и од која потекнува торбата за итна помош која денес многу компании ја произведуваат ширум светот. Покрај тоа Boscarol произведува аспиратори, опрема за имобилизација, дијагностика, реанимација, регулатори итн.