LITTMANN – Стетоскопи

Денес, стетоскопите 3M™ Littmann® се дијагностички инструменти што милиони медицински професионалци ширум светот ги користат и од кои зависат секој ден. Лекарите кои одвојуваат време да учат и практикуваат аускултација се наградени со вредна вештина која им помага брзо да ги проценат, дијагностицираат и следат нивните пациенти.

Стетоскопите се исто така важен начин за клиничарите да остварат прв контакт со своите пациенти.

Бројните 3M иновации, како што се приспособливи дијафрагми, намалување на амбиенталниот шум и поврзување со стетоскоп со Bluetooth®, ги проширија можностите на стетоскопите на Литман.

Стетоскопите Littmann станаа златен стандард според кој се оценуваат сите други стетоскопи – бренд кој обезбедува супериорна акустика, иновативен дизајн и исклучителни перформанси.