Централна станица CNS-9101

Централната станица за монитор на пациенти Nihon Kohden (CNS-9101) е стандардно решение дизајнирано да обезбеди лесна и едноставна употреба. Централната медицинска станица нуди повеќе прозорци за гледање, со можност за поврзување на дополнителен дисплеј кој работи одделно и прикажува различни групи на информации. Дополнително, софтверот за анализа на аритмија ec1 помага да се намалат лажните аларми без да се загрози безбедноста на пациентот.

Централната станица поддржува поврзување до 48 монитори на пациенти.

Категорија