Се прикажуваат сите 7 резултати

 • Монитор SVM-7500/7600

  Параметрите на виталните знаци се суштински дел од следењето на здравствената состојба на пациентот. Да се биде во можност брзо да се измери оксигенацијата на крвта, неинвазивниот крвен притисок и температурата и да се евидентираат без напор во евиденцијата на пациентот е клучот за ефикасна грижа за пациентот.За да се обезбеди висок квалитет и перформанси, мониторите SVM-7500/7600 се дизајнирани и произведени според истите ригорозни стандарди како и сите производи на Nihon Kohden.Обезбедениот квалитет на Nihon Kohden во текот на животниот век на производот ви дава одлични вкупни трошоци за сопственост и најдобар поврат на инвестицијата.

  Мониторите им помагаат на здравствените работници да заштедат време и да ја зголемат ефикасноста во мерењето, документирањето и интегрирањето на параметрите на виталните знаци во медицинската документација на пациентот со притискање на копче.

 • Монитор Life Scope VS BSM 3000 

  Флексибилноста во набљудувањето на пациентите преку различни клинички поставки е неопходна, што ја олеснува употребливоста и практичноста, како и заштеда на животи преку комуникација на точни информации. Серијалот Life Scope VS на Nihon Kohden е модерен пациент монитор, кој интегрира уникатна модуларна технологија и прагматична функционалност. Практична серија на пациент монитори кои идеално се вклопуваат во сите видови на нега, вклучително и ICU / OR / транспорт.

 • Дефибрилатор Cardiolife TEC-8300

  Итните ситуации се клучни моменти, особено во случаи на срцев дистрес. Во такви акутни моменти може да биде потребна итна интервенција. За ова, неопходно е точно, доверливо следење со животна поддршка.

  Високо напредните дефибрилатори од серијата Cardiolife TEC-8300 се преносливи двофазни дефибрилатори дизајнирани со врвна технологија. Тие нудат беспрекорно следење на виталните параметри со критични функции за одржување на животот за интензивна нега пред и по постигнување на клиничка нега.

  Серијата Cardiolife TEC-8300 на Nihon Kohden е дизајнирана за итни ситуации. Опремен е со карактеристики и технологии кои овозможуваат брзо полнење и испорака на шок, лесно ракување и ефикасно следење на срцевите пациенти.

 • Дефибрилатор Cardiolife TEC-5600

  Двофазен дефибрилатор TEC-5600 дизајниран да го подобри квалитетот на процедурите за реанимација. Cardiolife TEC-5600 на Nihon Kohden со 6,5 инчен TFT LCD дисплеј во боја е професионален двофазен монитор/дефибрилатор. Ефикасно им помага на тимовите за итни случаи во процедурите за реанимација на пациентите со сигурна и безбедна дефибрилација.

  Cardiolife TEC-5600 има компактен дизајн, лесен е и обезбедува највисоки перформанси за реанимација на пациентот. Понатаму, TEC-5600 нуди дополнителни параметри за следење: SPO2, EtCO2 и NIBP.

  Сите кабли и сензори се компатибилни со сите модели на монитори на Nihon Kohden и други модели на дефибрилатори.

 • Дефибрилатор Cardiolife AED-3100

  Автоматизираниот надворешен дефибрилатор (AED) на Cardolife AED-3100 Nihon Kohden му овозможува на секого да спаси живот. Неговиот интуитивен дизајн и гласовни инструкции ја поедноставуваат и забрзуваат испораката на дефибрилација. Cardiolife AED-3100 исто така овозможува испорака на шок енергија за педијатриски пациенти кои користат исти електроди. Анализата на срцевиот ритам и полнењето енергија за време на CPR овозможуваат побрзо доставување на дефибрилација. AED-3100 има само-тестирање на уредот и индикатор за статус на уредот. На овој начин се поедноставува процедурата на корисникот за проверка на правилното работење. Секојдневен поглед на корисникот кон индикаторот за дефибрилатор AED е доволен за да се утврди состојбата на дефибрилаторот.

 • Централна станица CNS-9101

  Централната станица за монитор на пациенти Nihon Kohden (CNS-9101) е стандардно решение дизајнирано да обезбеди лесна и едноставна употреба. Централната медицинска станица нуди повеќе прозорци за гледање, со можност за поврзување на дополнителен дисплеј кој работи одделно и прикажува различни групи на информации. Дополнително, софтверот за анализа на аритмија ec1 помага да се намалат лажните аларми без да се загрози безбедноста на пациентот.

  Централната станица поддржува поврзување до 48 монитори на пациенти.

 • Cardiofax S ECG-2250

  Серијата електрокардиографи Nihon Kohden Cardiofax S претставува едноставен и ефикасен работен тек за секој корисник. Cardiofax S го поддржува корисникот со точни и сигурни податоци за ЕКГ за подобри перформанси. 7-инчниот екран во боја со позадинско осветлување овозможува сите податоци и сите 12-водни ЕКГ бранови форми да се гледаат на еден екран во исто време.

  Напредна програма за толкување, програмата за анализа ECAPS 12C обезбедува дијагностичка сигурност и поддржува брза и сигурна дијагноза за пациентите. Овозможува симултано собирање и анализа на ЕКГ со 12 води со околу 200 наоди со активно сузбивање на интерференцијата.