Прикажувам 1–16 од 24 резултати

 • DioProtection дезинфекциски систем

  DioProtection, дезинфекцискиот систем за соби ви дава сигурна заштита. Вашите соби се автоматски чисти од бактерии преку ноќ со клик на копче

  Dio protection системот е композиран од аеросол генераторот Diosol generator и од анти микробно средство за дезинфекции Diosol, кое ја комплетира дезинфикциската мерка.
  Овој систем може да биде модифициран на многу начини и да се адаптира кон вашиот специфичен распоред и барања.

  Кислородот одвоен од хидрогенот пероксид се пробива до биофилмот и дозволува на среброто непречено да ја убие бактеријата и вирусите.

  Дури и чистите соби кои мора да ја задоволат екстремната потреба се добро заштитени со DioProtection, систем кој може да се адаптара на соба доколку е потребно.

 • МЕРНА И ЛАБОРАТОРИСКА ОПРЕМА

  EnviteC повеќе од 20 години развива и произведува високо специјализирани медицински помагала-сензори за здравствената заштита. Седиштето на компанијата е во Висмар (Северна Германија). EnviteC портфолио вклучува медицински производи, индустриски сензори и монитори, алкохометри…

 • МЕДИЦИНСКИ ПОТРОШЕН МАТЕРИЈАЛ

 • GCE – ОПРЕМА ЗА МЕДИЦИНСКИ ГАСОВИ

  Производите на GCE Healthcare се движат од регулатори за медицински гас, концентратори на кислород до опрема за реанимација и болничко одделение што се користи во итни, болнички и домашни средини.

 • Монитор SVM-7500/7600

  Параметрите на виталните знаци се суштински дел од следењето на здравствената состојба на пациентот. Да се биде во можност брзо да се измери оксигенацијата на крвта, неинвазивниот крвен притисок и температурата и да се евидентираат без напор во евиденцијата на пациентот е клучот за ефикасна грижа за пациентот.За да се обезбеди висок квалитет и перформанси, мониторите SVM-7500/7600 се дизајнирани и произведени според истите ригорозни стандарди како и сите производи на Nihon Kohden.Обезбедениот квалитет на Nihon Kohden во текот на животниот век на производот ви дава одлични вкупни трошоци за сопственост и најдобар поврат на инвестицијата.

  Мониторите им помагаат на здравствените работници да заштедат време и да ја зголемат ефикасноста во мерењето, документирањето и интегрирањето на параметрите на виталните знаци во медицинската документација на пациентот со притискање на копче.

 • Монитор Life Scope VS BSM 3000 

  Флексибилноста во набљудувањето на пациентите преку различни клинички поставки е неопходна, што ја олеснува употребливоста и практичноста, како и заштеда на животи преку комуникација на точни информации. Серијалот Life Scope VS на Nihon Kohden е модерен пациент монитор, кој интегрира уникатна модуларна технологија и прагматична функционалност. Практична серија на пациент монитори кои идеално се вклопуваат во сите видови на нега, вклучително и ICU / OR / транспорт.

 • Дефибрилатор Cardiolife TEC-8300

  Итните ситуации се клучни моменти, особено во случаи на срцев дистрес. Во такви акутни моменти може да биде потребна итна интервенција. За ова, неопходно е точно, доверливо следење со животна поддршка.

  Високо напредните дефибрилатори од серијата Cardiolife TEC-8300 се преносливи двофазни дефибрилатори дизајнирани со врвна технологија. Тие нудат беспрекорно следење на виталните параметри со критични функции за одржување на животот за интензивна нега пред и по постигнување на клиничка нега.

  Серијата Cardiolife TEC-8300 на Nihon Kohden е дизајнирана за итни ситуации. Опремен е со карактеристики и технологии кои овозможуваат брзо полнење и испорака на шок, лесно ракување и ефикасно следење на срцевите пациенти.

 • Дефибрилатор Cardiolife TEC-5600

  Двофазен дефибрилатор TEC-5600 дизајниран да го подобри квалитетот на процедурите за реанимација. Cardiolife TEC-5600 на Nihon Kohden со 6,5 инчен TFT LCD дисплеј во боја е професионален двофазен монитор/дефибрилатор. Ефикасно им помага на тимовите за итни случаи во процедурите за реанимација на пациентите со сигурна и безбедна дефибрилација.

  Cardiolife TEC-5600 има компактен дизајн, лесен е и обезбедува највисоки перформанси за реанимација на пациентот. Понатаму, TEC-5600 нуди дополнителни параметри за следење: SPO2, EtCO2 и NIBP.

  Сите кабли и сензори се компатибилни со сите модели на монитори на Nihon Kohden и други модели на дефибрилатори.

 • Дефибрилатор Cardiolife AED-3100

  Автоматизираниот надворешен дефибрилатор (AED) на Cardolife AED-3100 Nihon Kohden му овозможува на секого да спаси живот. Неговиот интуитивен дизајн и гласовни инструкции ја поедноставуваат и забрзуваат испораката на дефибрилација. Cardiolife AED-3100 исто така овозможува испорака на шок енергија за педијатриски пациенти кои користат исти електроди. Анализата на срцевиот ритам и полнењето енергија за време на CPR овозможуваат побрзо доставување на дефибрилација. AED-3100 има само-тестирање на уредот и индикатор за статус на уредот. На овој начин се поедноставува процедурата на корисникот за проверка на правилното работење. Секојдневен поглед на корисникот кон индикаторот за дефибрилатор AED е доволен за да се утврди состојбата на дефибрилаторот.

 • Централна станица CNS-9101

  Централната станица за монитор на пациенти Nihon Kohden (CNS-9101) е стандардно решение дизајнирано да обезбеди лесна и едноставна употреба. Централната медицинска станица нуди повеќе прозорци за гледање, со можност за поврзување на дополнителен дисплеј кој работи одделно и прикажува различни групи на информации. Дополнително, софтверот за анализа на аритмија ec1 помага да се намалат лажните аларми без да се загрози безбедноста на пациентот.

  Централната станица поддржува поврзување до 48 монитори на пациенти.

 • Cardiofax S ECG-2250

  Серијата електрокардиографи Nihon Kohden Cardiofax S претставува едноставен и ефикасен работен тек за секој корисник. Cardiofax S го поддржува корисникот со точни и сигурни податоци за ЕКГ за подобри перформанси. 7-инчниот екран во боја со позадинско осветлување овозможува сите податоци и сите 12-водни ЕКГ бранови форми да се гледаат на еден екран во исто време.

  Напредна програма за толкување, програмата за анализа ECAPS 12C обезбедува дијагностичка сигурност и поддржува брза и сигурна дијагноза за пациентите. Овозможува симултано собирање и анализа на ЕКГ со 12 води со околу 200 наоди со активно сузбивање на интерференцијата.

 • NIHON KOHDEN дефибрилатори, пациент монитори,ЕКГ

   

  Погледнете ги производите од брендот NIHON KOHDEN

  NIHON KOHDEN

 • RQL – Медицински мебел

  Гинеколошки столови RQL – Чешка

  RQL е компанија за медицинска опрема од Чешка. Се занимава со производство на гинеколошки столови и столови за прегледи од сите области на медицинската пракса, кревети и друг медицински мебел.

  Особен напредок е постигнат во производството на гинеколошки столови,со постигнување на идеална рамнотежа помеѓу квалитетот и цената. Поради ова RQL денес е високо признаен бренд на европскиот и на македонскиот пазар.

  Компанијата нуди голем број модели на гинеколошки столови и варијации зависно од секојдневните потреби во Вашата ординација. Ви нудиме поволна можност да имате нов гинеколошки стол, избор од механичка до комплетно автоматизирана верзија, со исклучителен европски квалитет и поволна цена. Постои и модел на стол кој брзо и лесно се модифицира во кревет за вагинален и абдоминален ултразвук. Ова е особено корисна опција за заштеда од купување на дополнителен кревет, заштеда на простор, а се избегнува и преместувањето на пациентката во тек на прегледот.

  Сите производи се произведени под ISO 9001 стандард со CE знак за квалитет.

 • Provita – стационарна опрема за болници и амбуланти

  Од пред 40 години, името Provita стои за технички медицински производи „Произведени во Германија“. Интензивна и тотална доверблива соработка со дистрибутерите, архитектите, како и со болниците, овозможува развој и производство на иновативни производи и решенија. Provita портфолио вклучува: Прегледни и ламби за читање, сталаци за инфузии, колички, системски решенија за тавански и ѕидни прицврстувања.

 • Laerdal – манекени за едукација

  Лаердал е посветена на мисијата „Помагање во спасување животи“ преку напредокот во реанимација, грижа за пациенти и глобални здравствени иницијативи. Производите и програмите на Laerdal се користат од волонтерски организации, образовни институции, болници. Палетата на производи се состои од манекени за CPR, пациент симулатори, манекени и тренери кои се користат за нега на пациенти, акушерски и неонатолошки симулатори, опции за обука при операции.

 • STIEGELMEYER – Кревети и мебел за во болници и медицински центри

  Водечки германски производител на мебел за болници.

  Инвестирајќи во иновациите на своите производи, како во квалитетот, така и во дизајнот, Stiegelmayer  е водечки производител на болнички кревети и кревети за домашна нега.

  Клучните принципи на нивните дизајнери се елеганција, хармонија и практичност.

  Stiegelmayer палета на производи вклучува:

  • Болнички кревети за интензивна нега
  • Болнички кревети за полуинтензивна нега
  • Табели за хранење
  • Голем асортиман на маси, столови и ормани
  • Носилки за пациенти