Laerdal – манекени за едукација

Лаердал е посветена на мисијата „Помагање во спасување животи“ преку напредокот во реанимација, грижа за пациенти и глобални здравствени иницијативи. Производите и програмите на Laerdal се користат од волонтерски организации, образовни институции, болници. Палетата на производи се состои од манекени за CPR, пациент симулатори, манекени и тренери кои се користат за нега на пациенти, акушерски и неонатолошки симулатори, опции за обука при операции.