Дефибрилатори, пациент монитори, ЕКГ

NIHON KOHDEN

www.nihonkohden.com

Nihon Kohden е една од водечките Јапонски компании за производство на медицински апарати, со примена на најнапредната медицинска технологија. Секоја година компанијата ја шири својата мрежа од истражување до производство, продажба и сервис, со цел да се исполни мисијата да се подобри квалитет на живот со напредна медицинска технологија.  Палетата на производи вклучува дефибрилатори, пациент монитор, ЕКГ, ЕЕГ и други.

EKG

Cardiofax S 2250 7-инчен екран со позадинско осветлување во боја кој овозможува на екранот да се видат сите релевантни податоци и криви на 12-каналното ЕКГ.

Програма за напредна интерпретација, програмата за анализа на ECAPS 12C обезбедува дијагностичка безбедност и поддржува брза и сигурна дијагностика за пациентите.

Cardiofax V 2450 дизајнирана да обезбеди најдобра можна дијагностика во областа за одмор, како и тест за ЕКГ. Со голем 12-инчен екран на допир, податоците може лесно да се прегледуваат. Екранот ви овозможува да го видите ЕКГ пред снимање. Други алатки за ефикасност, како што се прилагодливи паметни копчиња или поставување на електрода ЕКГ, помагаат во функциите, го подобруваат и поедноставуваат работниот тек на корисникот.

ДЕФИБЛИРАТОРИ

Cardiolife TEC-5600 Наменет за подобрување на квалитетот на ревитализацијата, Nihon Kohden Cardiolife TEC-5600 со 6,5-инчен TFT ЛЦД во боја е професионален бифазен монитор / дефибрилатор. Поддржува основни тимови за поддршка на животот (BLS) и напредни тимови за поддршка на животот во болниците и клиниките со својата интуитивна, брза, лесна за транспорт и ефикасна работа – од рано откривање, закрепнување, управување по срцева слабост. Cardiolife TEC-5600 има компактен, лесен дизајн и обезбедува најголеми перформанси за тимови за реанимација и итни случаи.

Cardiolife AED 3100 Достапност на брзо користен и брзо распоредлив дефибрилатор при испорака на ефективна итна кардиоваскуларна нега. Автоматизиран надворешен дефибрилатор (AED) Cardolife AED-3100 му помага на секој да спаси живот. Интуитивниот дизајн и гласовно водство го поедноставува и ја забрзува испораката на дефибрилација. Cardiolife AED-3100 овозможува вклучување на шок енергија кај педијатриските пациенти додека користат исти електроди. Анализата на срцевиот ритам и полнењето за време на КПР овозможува побрза испорака на дефибрилација. АЕД-те треба редовно да се управуваат и проверуваат; со примена на ефективна програма за одржување, ова може да се направи од далечина за да заштедите време и напор.

ПАЦИЕНТ МОНИТОР

Life Scope VS BSM 3000 Флексибилноста во набљудувањето на пациентите преку различни клинички поставки е неопходна, што ја олеснува употребливоста и практичноста, како и заштеда на животи преку комуникација на точни информации. Серијалот  Life Scope VS е модерен пациент монитор, кој интегрира уникатна модуларна технологија и прагматична функционалност. Практична серија на пациент монитори кои идеално се вклопуваат во сите видови на нега, вклучително и ICU / OR / транспорт.

ЦЕНТРАЛНА СТАНИЦА

CNS-9101 Сеопфатно следење и управување со пациенти.

Централните станици мора да ппрезентират сеопфатни информации за пациентот од пациент мониторот на лесен и ефикасен начин за длабинска анализа и со цел да ја зголемат продуктивноста на работниот тек. Централните медицински станици (CNS-9101 и CNS-6201) се моќно решение дизајнирано да обезбеди едноставност и леснотија на користење. Централната медицинска станица нуди повеќе прозорци за гледање, плус дополнителен дисплеј со двоен екран кој работи одделно и прикажува различни групи на информации.