Category: МЕДИЦИНСКА ОПРЕМА

Kревет и мебел за во болници и медицински центри

Stiegelmayer www.stiegelmayer.com Водечки германски производител на мебел за болници. Инвестирајќи во иновациите на своите производи, како во квалитетот, така и во дизајнот, Stiegelmayer  е водечки производител на болнички кревети и кревети за домашна нега. Клучните принципи на нивните дизајнери се…

Oпрема за итна помош

BOSCAROL www.boscarol.it Boscarol е италијанска компанија која произведува медицинска опрема за итна помош и од која потекнува торбата за итна помош која денес многу компании ја произведуваат ширум светот. Покрај тоа Boscarol произведува аспиратори, опрема за имобилизација, дијагностика, реанимација, регулатори…

Xируршки аспиратори, опрема за аеросол терапија

www.ca-mi.eu CA-MI e компанија основана во 1984 година и е специјализирана за производство на хируршки аспиратори, опрема за аеросол терапија и термални инхалатори. Сите уреди се произведени во UNI EN ISO 9001: 2015 и EN ISO 13485: 2016 системот за…

Медицински колички за опремување на мали клиники и болници

INSAUSTI www.insaustimedicaltrolleys.com Опремата INSAUSTI е дизајнирана за професионалци со долгорочен поглед, кои сакаат да им понудат на своите пациенти исклучителна човечка и техничка услуга. Количките INSAUSTI се произведуваат во Шпанија, за болници кои сакаат да инвестираат во долготрајна опрема. Насоки…

Мерни ваги и микроскопи

kern-sohn.com/en Компанијата KERN & Sohn GmbH е основана во 1844 година и е најстариот производител за презицност во Европа. Компанијата располага со голема палета на прозиводи, почнувајќи од мал џеб баланс на тежок товар до индустриска рамнотежа. Во палетата на…

Манекени за едукација

www.laerdal.com Лаердал е посветена на мисијата „Помагање во спасување животи“ преку напредокот во реанимација, грижа за пациенти и глобални здравствени иницијативи. Производите и програмите на Laerdal се користат од волонтерски организации, образовни институции, болници. Палетата на производи се состои од…

Апарати за неинвазивна вентилација на новороденчиња

MEDIN www.medin-medical.com Првиот здив, веднаш по раѓањето, е важен и основен предуслов за оптимален почеток за независен и успешен живот. Со своите nCPAP производи Medin го поддржува спонтаното дишење на новороденчињата и предвремено родените бебиња. Работата на дишење е значително…

Медицински мебел за клиники и ординации

MEDIFA www.medifa.com Медифа е една од водечките Германски производители на функционален медицински мебел за клиники и медицински пракси. Палетата на производи се состои од стандардни операциони кабинети до кревети за преглед и столови, се до подвижни операциони маси. Производите на…

Дефибрилатори, пациент монитори, ЕКГ

NIHON KOHDEN www.nihonkohden.com Nihon Kohden е една од водечките Јапонски компании за производство на медицински апарати, со примена на најнапредната медицинска технологија. Секоја година компанијата ја шири својата мрежа од истражување до производство, продажба и сервис, со цел да се…

Стационарна опрема за болници и амбуланти

www.provita.de/startseite-10-13-3.html Од пред 40 години, името Provita стои за технички медицински производи „Произведени во Германија“. Интензивна и тотална доверблива соработка со дистрибутерите, архитектите, како и со болниците, овозможува развој и производство на иновативни производи и решенија. Provita портфолио вклучува: Прегледни…