Author: admin19

Медицински колички за опремување на мали клиники и болници

INSAUSTI www.insaustimedicaltrolleys.com Опремата INSAUSTI е дизајнирана за професионалци со долгорочен поглед, кои сакаат да им понудат на своите пациенти исклучителна човечка и техничка услуга. Количките INSAUSTI се произведуваат во Шпанија, за болници кои сакаат да инвестираат во долготрајна опрема. Насоки…

Мерни ваги и микроскопи

kern-sohn.com/en Компанијата KERN & Sohn GmbH е основана во 1844 година и е најстариот производител за презицност во Европа. Компанијата располага со голема палета на прозиводи, почнувајќи од мал џеб баланс на тежок товар до индустриска рамнотежа. Во палетата на…

Манекени за едукација

www.laerdal.com Лаердал е посветена на мисијата „Помагање во спасување животи“ преку напредокот во реанимација, грижа за пациенти и глобални здравствени иницијативи. Производите и програмите на Laerdal се користат од волонтерски организации, образовни институции, болници. Палетата на производи се состои од…

Апарати за неинвазивна вентилација на новороденчиња

MEDIN www.medin-medical.com Првиот здив, веднаш по раѓањето, е важен и основен предуслов за оптимален почеток за независен и успешен живот. Со своите nCPAP производи Medin го поддржува спонтаното дишење на новороденчињата и предвремено родените бебиња. Работата на дишење е значително…

Медицински мебел за клиники и ординации

MEDIFA www.medifa.com Медифа е една од водечките Германски производители на функционален медицински мебел за клиники и медицински пракси. Палетата на производи се состои од стандардни операциони кабинети до кревети за преглед и столови, се до подвижни операциони маси. Производите на…

Дефибрилатори, пациент монитори, ЕКГ

NIHON KOHDEN www.nihonkohden.com Nihon Kohden е една од водечките Јапонски компании за производство на медицински апарати, со примена на најнапредната медицинска технологија. Секоја година компанијата ја шири својата мрежа од истражување до производство, продажба и сервис, со цел да се…

Стационарна опрема за болници и амбуланти

www.provita.de/startseite-10-13-3.html Од пред 40 години, името Provita стои за технички медицински производи „Произведени во Германија“. Интензивна и тотална доверблива соработка со дистрибутерите, архитектите, како и со болниците, овозможува развој и производство на иновативни производи и решенија. Provita портфолио вклучува: Прегледни…

Медицински мебел

www.golemtable.com Гинеколошки столови RQL – Чешка RQL е компанија за медицинска опрема од Чешка. Се занимава со производство на гинеколошки столови и столови за прегледи од сите области на медицинската пракса, кревети и друг медицински мебел. Особен напредок е постигнат…